Kiemelt Információk

2019/ŐSZI BAJNOKSÁG

 

Bajnokság kezdete: szeptember 16.

Nevezés kezdete: augusztus 22.

 

NEVEZÉSI LAP

1. BAJNOKSÁG SZERVEZŐJE:

MAGYAR AMATŐR FUTSAL ÉS TÖMEGSPORT EGYESÜLET (MAFUT SE)

 

2. BAJNOKSÁG HELYE:

-Budapest IX. kerület, Könyves Kálmán körút 26-28., (Siketek-műfüves pálya)

-Budapest XI. kerület Hauszmann Alajos u. 5. (Hauszmann-műfüves pálya)

A műfüvön stoplis és utcai cipőben tilos játszani!(salak, terem és hernyótalpasban lehet)

 

3. BAJNOKSÁG IDEJE:

Márciustól májusig (tavaszi bajnokság) ill. szeptembertől novemberig (őszi bajnokság). A mérkőzések hétfőtől csütörtökig 17:30 -22:30 közötti időszakban folynak.


4. BAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐI, NEVEZÉS:

A bajnokságba bárki nevezhet, személyi megkötés nincs. A nevező csapatoknak be kell fizetnie a nevezési díjat, ki kell töltenie a nevezési lapot. Az utána leadottakat nem vesszük figyelembe! A nevezési lapok a honlap főoldaláról tölthetők le minden szezon kezdete előtt. A nevezések leadásának ill. nevezési díj befizetésének kezdetéről, módjáról és végső határidejéről a honlap főoldala ad tájékoztatást!


A bajnokságra nevezett játékosok saját felelősségükre sportolnak a bajnokság keretein belül. Amennyiben bármilyen sérülés éri őket, azért a bajnokság lebonyolítóját semmiféle felelősség nem terheli. Ennek megfelelően külön orvosi igazolást nem kérünk a nevezett játékosoktól. Az öltözőkben hagyott tárgyakért a Szervezők nem vállalnak felelősséget.

A bajnokság során okozott károkért a Szervezők semmilyen felelősséget sem vállalnak! A bajnokságban előforduló károkozást az elkövető csapat köteles megtéríteni! Ennek elmaradása esetén a csapatot a bajnokság Szervezői kizárják a további küzdelmekből!

A mérkőzések helyszínén minden csapat köteles a létesítmények házirendjét betartani! Dohányozni és alkoholos italt fogyasztani a pályák területén tilos!


5. BAJNOKSÁGOK LEBONYOLÍTÁSA:

A bajnokságokon belül a csapatok körmérkőzést játszanak egymással a helyezésekért. A győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár, a vereségért nem jár pont. A bajnok értelemszerűen az, aki a legtöbb pontot gyűjti egy bajnokság során. Azonos pontszám esetén elsősorban az egymás elleni eredmény dönt, majd a jobb gólkülönbség, végül a rúgott gólok száma. Amennyiben több mint két csapat végez azonos pontszámmal, akkor a csapatok között mini tabella dönt. Egy idény fél évet ölel fel, tehát van külön őszi és tavaszi bajnokság. Minden bajnokságra új nevezési lapot kell leadni!

Halasztás: A bajnokság során halasztás NINCS! Abban az esetben, ha egy csapat nem jelenik meg a mérkőzésen: első alkalommal a vétlen csapat kapja meg a mérkőzés 3 pontját 5-0-ás gólkülönbséggel, második alkalommal ugyanezen szankciók érvényesek továbbá a vétkes csapattól 3 büntetőpontot vonunk le! Harmadik esetben az adott csapat kizárásra kerül a bajnokságból!


Egy játékos több csapatban is szerepelhet a bajnokság folyamán, ha ezen csapatok különböző Ligákban szerepelnek!


6. ÓVÁS:

Óvás NINCS! A játékvezetőnek a játékkal kapcsolatos tényekre vonatkozó döntései - beleértve bármely gól érvényességét és a mérkőzés végeredményét - véglegesek. Vagyis egy esetleges játékvezetői 'műhiba' miatt óvásra NINCS lehetőség! Amennyiben egy csapatban olyan játékos szerepel, aki az adott Ligán belül másik csapatba van nevezve (jogosulatlan szereplés), azt a játékvezető felé azonnal jelezni kell (mérkőzés után már nehezen bizonyítható), és a vétlen csapat kapja a mérkőzés 3 pontját, 3-0-ás gólkülönbséggel.

 

7. DÍJAZÁS:

Az idények (őszi/tavaszi) végén, a bajnokságok (1-3.) helyezettjeit díjazzuk.

 

8. SORSOLÁS:

A bajnokság sorsolása a nevezési határidő után közvetlenül megtörténik.

Nemzeti Sport Online

  • Jégkorong: A támogatás mértéke engem is meglepett – Such György
    Such György számított arra, hogy újra megválasztják a Magyar Jégkorong Szövetség elnökének, de azt őt is meglepte, hogy 176-19-es szavazataránnyal győzött Szuper Leventével ellenében. Az NSO Tv-nek többek között elmondta, mi lesz az első feladata az újabb négyéves ciklusa elején, s arról is beszélt, hogyan lehetne növelni a főszponzor, Erste Bank által is kifogásolt alacsony nézőszámot a bajnoki mérkőzéseken.

UEFA.com - News

origo.hu - futsal